Våra bufféer

Minsta leverans 15 pers.
Leverans/Hämtning inom Uppsala vardag 200 kr, helg 300 kr. Utanför Uppsala + 100 kr/mil

Pappas buffé

  • Örtmarinerad kycklingfilé med grillad citron
  • Ölbakad fläskfilé i BBQ-sås
  • Basmatiris
  • Ugnsbakade kvist-tomater i olivolja och vitlök
  • Ostpaj med valnötter
  • Grön mixsallad med fetost
  • Coleslaw med fräst grönkål och äppelcidervinäger
  • Tzatsiki
  • Bearnaisesås
  • Surdegsbröd
  • Ruccolasmör

255 kr per person

Vinter buffé

  • Räk-och dillcheesecake på kavring
  • Grönsaksfat med fetaostdipp och het chilidip
  • Portionspaj med västerbottenost
  • Salviakyckling med grillade citroner och svarta oliver
  • Ölrimmad lax med picklad rödlök
  • Getostkräm
  • Ugnsrostad potatis med rotfrukter
  • Mixsallad med brödkrutonger och senapsvinaigrette
  • Surdegsbröd med örtsmör

205 kr per person

Storgårdens buffé

  • Ceviche på lax, räkor och pilgrimsmusslor, toppad med chili och färsk koriander
  • Ugnsbakade färska rödbetor och gulbetor med Gorgonzola, honung och ruccola
  • Små Vilt-Wallenbergare med rosmarinsky och rårörda lingon
  • Marinerad lammyterfilé med cognacdoftande grönpepparsås
  • Varma rostade rotsaker och potatis, kryddade med timjan och rosépeppar
  • Hjortchorizo på mandelpotatispuré, Västerbottenost och tunnbröd
  • Ost-och charkbricka på Medelhavsvis
  • Fräsch grönsallad
  • Spisbröd och örtsmör
  • Hjortron pannacotta

425 kr per person

Almtunabuffé

  • Tomat-och mozzarellasallad med basilikaolja
  • Sötpotatissallad med getost och färsk spenat
  • Paj med rökt Marmaskinka och ruccola
  • Pankopanerad kycklingfilé med rostad paprikasås
  • Svart quinoasallad med soltorkad tomat, solrosfrö, rödlök, kapris och pumpakärnor
  • Körsbärpannacotta

245 kr per person

Enkel buffé

  • Kall örtmarinerad kycklingfilé
  • Tunnskuren fläskfilé i BBQ-marinad
  • Krämig potatissallad
  • Grönsallad med fetaost
  • Ost-och skinkpaj
  • Hembakt bröd med örtsmör

160 kr per person

Kökets buffé

  • Chili-och vitlöksmarinerade kycklingspett
  • Matverkstans hemgjorda rostbiff
  • Tunt skivad Bränneboskinka
  • Rostad färskpotatissallad
  • Ruccola-och fetaost paj
  • Tomat-och mozzarella sallad
  • Färsk skuren melon
  • Béarnaisesås och tzatziki
  • Hembakt bröd och smör

240 kr per person

Smörgåsbord

  • Matjessill med hackat ägg, rödlök, gräslök och gräddfil
  • Inlagd sill på klassisk vis
  • Kallrökt lax från Västkusten
  • Bakad laxrygg med aquavit, dillfrö & kummin
  • Christians skaldjursterrin
  • Kall löjromssås med dill & schalottenlök
  • Sallad på sommarens primörer
  • Västerbottenostpaj
  • Prästost extralagrad (18 mån)
  • Spisbröd från Pyramidbageriet
  • Vispat smör
  • Småvarmt: Janssons Frestelse – Kökets köttbullar – Kokt svensk nypotatis med dill

320 kr per person

Ultunabuffé

  • Inkokt lax med sauce Hollandaise
  • Tomat – spenat – och fetaostpaj
  • Ädelost – och skinkpaj
  • Trancherad kycklingfilé med basilikavinägrett och mojo rojo
  • Rostad sötpotatissallad
  • Grekisk bondsallad
  • Surdegsbröd och smör
  • Liten kladdkaka med vispgrädde

230 kr per person

Skog- Hav- och Land buffé

  • Svartvinbärsmarinerad biffrad med kantarellsås
  • Teriyakilax med sesamfrön och wasabiaioli
  • Chili chicken drumsticks
  • Grön sparris med chips av Serranoskinka
  • Grönsallad med fetaost
  • Krämig potatisgratäng
  • Kökets surdegsbröd med örtsmör
  • Hallonmousse med kaksmulor

260 kr per person

Vegetarisk buffé

  • Grönsallad med färsk papaya
  • Fräsch avocado och yoghurtdip
  • Citrusmarinerad haricots verts med salladslök och vaxbönor
  • Quesadilla med säsongens grönsaker och lagrad ost
  • Het majs och bönsalsa
  • Kikärtsbiffar med lime och korianderdressing
  • Rostad sötpotatis med babyspenat och rödlök
  • Grillad färsk ananas
  • Surdegsbröd med örtsmör

230 kr per person

Mini vegetarisk buffé

  • Grönsallad med färsk papaya
  • Citrusmarinerad haricots verts med salladslök och vaxbönor
  • Quesadilla med säsongens grönsaker och lagrad ost
  • Kikärtsbiffar med lime och korianderdressing

144 kr per person

Lyxbuffé

  • Kräftcheesecake med kavringsbotten
  • Chili-och ingefärsmarinerad fläskfilé med smörstekta skogschampinjoner
  • Klassisk miniwallenbergare på kalvfärs med lingonsky
  • Krämig potatis-och rotsaksgratäng
  • Skagenrulle toppad med rom
  • Tomatsallad med fetaost, oliver och rödlök i basilikaolja
  • Grönsallad med parmesanost och rostade valnötter
  • Béarnaisesås
  • Ruccola aioli
  • Surdegsbröd med örtsmör
  • Mjölkchokladpannacotta

280 kr per person

Köksmästarn’s buffé

  • Rostbiff med sallad på haricots verts, toppad med balsamicoglace.
  • Rostade sötpotatis med färsk spenat och rödlök
  • Fetaostbakad färsk laxfilé med rostad paprikacrème
  • Västerbottenpaj toppad med rom och crème fraîche
  • Ugnsbakade plommontomater med rödlöksvinaigrette
  • Serranoskinka fylld med färskost, skogschampinjoner och äppelbitar
  • Färsk potatissallad med sockerärtor, kapris och bacon,
    alternativt krämig potatisgratäng
  • Nygräddat bröd med ruccolasmör

260 kr per person

Svensk klassiker

  • Kökets inlagda rödlöksill
  • Gubbröra på kavring
  • Stekt inlagd strömming
  • Marinerad skivad rostbiff med klassisk potatissallad
  • Kallrökt lax med pepparrotscrème
  • Västerbottenpaj
  • Rökt skinkrulle med färskost
  • Sommarens blandsallad toppad med rädisor
  • Färskpotatis från Uppland
  • Gräddfil med gräslök
  • Nygräddat bröd

270 kr per person

Slottsbuffé

  • Rödbetscarpaccio med getostcrème
  • Rökt lax-rulle med färskost och pepparrot
  • Sallad med kycklingfilé, romanblad, rödlök, sockerärtor samt citron-och
    gräslöksdressing
  • Dubbelmarinerad helstekt biffrad med rödlöksdressing
  • Skinkpaj med västerbottenost och basilika
  • Parmesan-toppad grönsparris med rostade valnötter
  • Krämig potatisgratäng
  • Hembakad baguette

230 kr per person

Matverkstans favoritbuffé

  • Cocktail med kräftstjärtar i Västerbottenostdressing
  • Säsongens picklade grönsaker
  • Rödbetscarpaccio med getostcrème
  • Lågtempad biffrad toppad med teriyakisås och syrad rödlök
  • Potatisterrin smaksatt med timjan och västerbottenost
  • Chili-Béarnaise
  • Paj på skogschampinjoner med schalottenlök
  • Nygräddat bröd med ruccolasmör

220 kr per person

Italienska smaker

  • Mozzarella caprese cocktail
  • Pasta tricolore med riccota, pepparsalami, färskbasilika och soltorkade tomater
  • Citron – och salvia-marinerad fläskfilé med ugnsbakade parmesantomater
  • Vitlöksmarinerade färska champinjoner
  • Siciliansk bondlåda med aubergine, mozzarella och färska örter
  • Sötpotatis sallad med färsk baby spenat, rödlök och vinägrett
  • Röd pesto
  • Gröna jätteoliver
  • Olivciabatta med färskost

220 kr per person

Dessert

  • Hjortron-pannacotta –  60 kr
  • Hallon-pannacotta toppad med crumbs –  60 kr
  • Chokladtryffel cake med hallon coulis –  70 kr
  • Cheesecake original med bärmix –  65 kr
  • Nougatmousse med karamelliserade hasselnötter –  60 kr