Tårtor

Tårtor

En tårta sitter aldrig fel. Sverige är ett tårtätande land, och därför vore det närmast okänsligt att inte erbjuda ett brett utbud för catering i Uppsala. På Matverkstan kan du som kund avnjuta av tårtor av varierande slag och utformning. Vi har både smörgåstårtor som passar utmärkt att servera som måltid. Vi har dessutom traditionella söta tårtor som med fördel kan ätas precis när som helst. Det finns inget klockslag som inte passar för tårta!

Smörgåstårta

Smörgåstårta är en urgammal svensk tradition som passar för de allra flesta tillställningar. Det serveras på alltifrån släktmiddagar, dop, födelsedagskalas, sommarfester till begravningar och minnesstunder. På Matverkstan är vi stolta över att föra vår svenska smörgåstårtatradition vidare. Vi erbjuder smörgåstårta för catering i Uppsala av flera olika storlekar, beroende på hur stor tillställningen i fråga är. Som kund kan du välja mellan 10, 15 och 20 bitar.

I vårt utbud av smörgåstårtor för catering I Uppsala finns en rad olika varianter. Tårtan som vi kallar för Blandtårtan är en klassiker. Ost- och skinkröra tillsammans med skagenröra, beklädd i cocktailtomater och toppad med stenbitsrom och citron. På Räktårtan tillkommer dessutom handskalade räkor i mängder. För den som föredrar lax kan catering i Uppsala av vår Laxtårta vara ett mycket bra alternativ. Här serveras en tårta på lax- och crabfish-röra, som dessutom garneras med rökt lax ihop med härliga grönsaker och sallad.

Söta tårtor

En riktigt fin tårta är sällan en dålig idé. Därför har vi ett generöst utbud av några av de mest klassiska tårtorna som du kan tänka dig. Alla går naturligtvis att få vid catering i Uppsala.

White Lady

Denna tårta kommer ursprungligen från vårt grannland i väst, Norge. En oemotståndlig marsipantårta där choklad möter vaniljkräm som i sin tur möter färska hallon. Hela skapelsen förgylls dessutom med chokladtryffelgrädde vilket förhöjer upplevelsen ytterligare. Vill du pröva en White Lady-tårta vid catering i Uppsala? Beställ hos Matverkstan genom att ringa 018-430 22 30!

Schwarzwald

Den som har lyckats missa att testa den klassiska Schwarzwald-tårtan har stor anledning att testa Matverkstans egna vid catering i Uppsala. Marängbotten, grädde och krossad choklad. Låter det smarrigt?

Princesstårta

Av alla traditionella tårtor så finns det få som är lika klassiska som princesstårtan. På Matverkstan i Uppsala har vi dessutom två olika varianter av tårtan att välja bland vid catering.

Prinsesstårta – Traditionell

Inga krusiduller. Här får du allt som utgör en klassisk princesstårta: Tårtbotten, vaniljkräm, vispad grädde och ett täcke av härlig grön marsipan.

Prinsesstårta – Blåbär

Vid catering av Matverkstan i Uppsala går det att beställa princesstårta av en lite annorlunda variant. Blåbärs-prinsess liknar på många sätt den traditionella tårtan, men med den skillnaden att en bärkompott på blåbär finns i tårtan.

Gräddtårta

Är det dags för studentfirande? Fyller någon år? Eller är det kanske dags att välja efterrätt för midsommarfirandet? Gräddtårtan är ett vanligt inslag på många svenska tillställningar. Vit som snö av det tjocka lagret av grädde, och klädd i färska jordgubbar på toppen. Voilá!

Övriga tårtor

På Matverkstan finns ännu fler tårtor att välja bland vid catering i Uppsala. Kontakta oss på telefonnummer 018-430 22 30 så berättar vi mer om vilka val du har!